OHS

In 2008 is O.H.S. bvba ontstaan uit een samenvoeging van bedrijven uit verschillende landen, die actief waren op het vlak van het gehoor: een laboratorium, dat inmiddels al bijna 30 jaar otoplastieken produceert, vier verkooporganisaties en een specialist in geluidsmetingen.

 Met een sterk team van oude en nieuwe collega’s streven wij naar een kwalitatief hoogwaardige bescherming van uw gehoor tegen een goede prijs. Onze kernwaarden: efficiëntie, dienstbaarheid en vakmanschap, gecombineerd met een bijzondere, persoonlijke service.

 Wij zijn vooral actief in het vervaardigen en leveren van otoplastieken voor industriële en productieomgevingen, en alle mogelijke omgevingen die met lawaai belast zijn. Ook voor bescherming tegen water of verbetering van de nachtrust bieden wij een gepaste oplossing.

 Naast otoplastieken leveren wij ook gespecialiseerde services, zoals gehoormeting (audiometrie) en geluidsmeting, onderzoeken die vaak noodzakelijk zijn in het kader van een risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E). 

 We testen nieuwe medewerkers op hun gehoor, volgen medewerkers die al vele jaren met lawaai worden geconfronteerd en begeleiden hen bij hun vragen en uitdagingen. Met behulp van kwalitatief hoogstaande apparatuur brengen we bovendien de geluidsniveaus van de werkomgeving in kaart. We documenteren de oorzaken en helpen u zoeken naar een gepaste manier om overlast voor de medewerkers te vermijden, onder andere door het gebruik van de juiste oordoppen.

 Wij gaan nog een stapje verder en geven ook voorlichting over geluid en de bescherming tegen de hinder ervan. Deze aanpak is uiterst efficiënt gebleken om mensen bewuster met geluid te leren omgaan en zich optimaal tegen lawaai te leren beschermen. Wij zijn u hierbij graag van dienst en komen ons verhaal graag vertellen ter gelegenheid van een toolbox of een personeelsbijeenkomst.

 “Horen is belangrijk”, laat ons u helpen met uw [geh-]oorzaken!