OHS

Na afspraak komt een van onze otometristen bij u ter plaatse en maakt hij een afdruk van de gehoorgangen van de betrokkene(n). Dat gebeurt als volgt:

 OTOSCOPIE: Met behulp van een otoscoop controleert hij beide gehoorgangen op problemen: een beschadigd trommelvlies, een ontstoken gehoorgang, te veel oorsmeer, een oorprop, enz. Als hij een probleem merkt, verwijst hij de betrokkene door naar de huisarts of bedrijfsarts. Het maken van een afdruk wordt dan uitgesteld.

 AANMETEN: Indien de gehoorgang vrij van problemen blijkt, brengt hij met een lichtpen een watje in de gehoorgang aan om het trommelvlies te beschermen en spuit hij afdrukmateriaal in de gehoorgang. Na enkele minuten uitharden wordt de afdruk uit de gehoorgang verwijderd en naar ons laboratorium gebracht. Daar maken onze technici een set otoplastieken op maat.

 AFLEVEREN: Zodra de otoplastieken gereed zijn, maken wij met u een afspraak voor het leveren op de werkplek. Onze otometrist leert iedere betrokkene hoe je de otoplastieken juist inbrengt en hoe je ze moet onderhouden en maakt indien nodig nog kleine aanpassingen.

 DIENST NA VERKOOP: Na enkele weken nemen wij opnieuw contact met u op om na te gaan of de gebruikers tevreden zijn over werking en gebruiksgemak. Indien er problemen blijken met betrekking tot het draagcomfort of de geluidsdemping, komt onze otometrist opnieuw bij u langs om de problemen te verhelpen.

 ONDERHOUD: Voor de optimale werking van de otoplastieken adviseren wij jaarlijkse onderhoud door O.H.S. Tijdens dit onderhoud wordt getest met een audiometer, worden de otoplastieken gereinigd en worden zij zo nodig gedemonteerd, gemonteerd en aangepast. Ook het filter wordt opnieuw geregeld.